لیزر تراپی کم توان مغزی یا فوتوبیومودیلیشن (PBM) :
روش تداوی جدید و پیشرفته و غیرتهاجمی بدون درد و عوارض جانبی است . در این روش از نور لیزر در طول موج های قرمز یا مادون قرمز در توان های مختلف برای تحریک حجرات استفاده می شود. فرایندی که تحت عنوان فوتوبیومودیلیشن ( PBM) نامیده
می شود که نوعی برهم کُنش فوتو بیو شیمیایی بین فوتون های نور لیزر و حجرات زنده می باشد.
تابش لیزر در طول موج نزدیک به قرمز و مادون قرمز به حجرات نفوذ و با گیرنده های نوری در مایتوکاندریای حجرات برهم کنش میکند که سبب افزایش غذای حجرات ( ATP) ، افزایش نایتریداکساید ، آزاد شدن اُکسیجن ، بهبود جریان خون رسانی ، تسریع در سنتز RNA و DNA ، و رشد سریع تر عروق خونی جدید و باز سازی حجرات عصبی ، کاهش التهاب های مغزی ، و حجرات و انساج آسیب دیده می شود. لذا جهت تداوی طیف وسیعی از امراض و اختلالات عصبی و نیورولوژیکی و شناختی قابل استفاده می باشد .
کاربردهای لیزرتراپی کم توان :
تداوی با لیزرهای کم توان (LLLT) که لیزر تراپی سرد یا فوتوبیومودیلیشن (PBM) نیز نامیده میشود فرآیندی غیر تهاجمی و بدون عوارض جانبی و درد است که برای تحریک حجرات التیام بازسازی و محافظت از حجرات و انساج آسیب دیده یا در حال انحطاط ، و یا باز سازی حجرات در حال از بین رفتن بکار می رود .
پژوهش های معتبر زیادی درباره اثر بخشی لیزر تراپی کم توان را در تداوی اختلالات مغزی نظیر آسیب های سکته مغزی ، پارکینسون، آلزایمر و همچنان اختلالات روانی مانند : اضطراب ، افسردگی ، سردردی ها ، وسواس ، اختلال خواب ، استرس پس از سانحه (PTSD) ، و امراض ناشی از حادثه یا تروما همانند؛ اسکیمی مغزی و سکته مغزی را تایید کرده اند ، بطوریکه نور لیزر بصورت غیر تهاجمی و بدون درد و عوارض جانبی با پروتکل های مناسب با امراض، بر نواحی مختلف جمجمه تابیده می شود.
با لطف و عنایت خداوند متعال امروزه این تکنالوژی و روش تداوی جدید توسط دکتور سید محمد رضا هاشمی نیوروتراپیست و معالج امراض مغز و اعصاب برای اولین بار در افغانستان به تاریخ ( ۱۸ / ۹ / ۱۴۰۲ ) در شهر هرات، و در مرکز خدمات درمانی موسسه خیریه امام جواد علیه السلام، بنیان گذاری گردید. امید است که سهولتی در تداوی مریضان محترم کشور افغانستان و کسب پیشرفت های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی داکتر صاحبان عزیز و پرسونل طبی مربوطه باشد .